YDA Center Dumlupınar Bul.
A2 Blok K:6 D:200
Çankaya/Ankara
Kadınların üreme organlarının sağlığı, bununla ilgili oluşabilecek problemler ve hastalıklar direkt olarak bir jinekoloji uzmanının alanına girer.
İnceleHalk arasında su gebeliği olarak da adlandırılan bu durumda gebelik kesesini oluşturan zar ve plasenta oluşurken bu yapıların içinde bebek (embriyo) bulunmaz.
İnceleDış gebelik döllenmiş yumurtanın rahim içi dışında bir yere yerleşmesidir. Dış gebelik % 95 oranında tubalarda (tüplerde) olmaktadır.
İnceleHamileliğin başlangıcından sonuna kadar farklı dönemlerde çeşitli tahliller ve testler yapılmaktadır.
İnceleGenel olarak kanın pıhtılaşmaya eğilim gösterdiği hastalıklardır.
İnceleDoğumun Evreleri Nelerdir? Gebeliğin başlaması ile birlikte uterusta bir sessizlik fazı başlar.
İnceleNefes tekniği nedir? Nasıl yapılır? Doğum sırasında hangi nefes teknikleri kullanılır?
İnceleDoğum tarihi son adet tarihinizden hesaplama yapılarak anlaşılır.
İnceleDoğumun başladığını anne adayına haber veren başlıca belirtiler nelerdir?
İnceleDoğum Şekli Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Belli Olur?
İnceleAğrısız Normal Doğum Süreci Nasıl Olur? Hangi Yollar İzlenilmeli? Nelere Dikkat Edilmeli?
İnceleNormal doğum sırasında bebeğin daha kolay çıkması için yapılan kesidir.
İnceleErken doğum ya da preterm doğum son adet tarihine göre 24 hafta ile 37 hafta arasında doğum olmasıdır.
İnceleAnne adayları için birer endişe unsuru olan doğum esnasında oluşabilecek sorunlar...
İnceleDoğumdan sonra normale dönme süreci 6 haftayı bulacaktır.
İnceleErken Doğum Sonrası Bebeğe Neler Yapılmalı? Hangi Sorunlar İle Karşılaşabiliriz?
İnceleKısırlık, gebeliğin hiç oluşmadığı ya da önceden gebe kalınsa bile artık gebeliğin oluşmaması durumu olarak tanımlanabilir.
İnceleKadında hamile kalamama sebepleri nelerdir? Hangi hastalıklar ve patolojiler kısırlığa sebep olabilir?
İnceleKısırlık (infertilite) sorunu saptanan çiftlerin yarısında kadında, diğer yarısında erkekte problem saptanmaktadır.
İnceleBir çiftte kısırlık yani infertilite varlığı söz konusu olduğunda bunun sebebinin araştırılması için ve hangi tedavilerin gerekebileceğinin planlanması için bazı tahliller, testler yapılır.
İnceleHSG veya rahim içerisine bir kontrast sıvı verilerek röntgen filmi çekilmesi ile rahim ve tüplerin görüntülenmesidir.
İnceleBir yıl gebeliği önleyici herhangi bir korunma yöntemi uygulanmaksızın düzenli ve sürekli cinsel ilişkiye rağmen gebelik elde edilmemesi infertilite yani kısırlık olarak adlandırılmaktadır.
İnceleTüp bebek tedavisi, kadından alınan yumurtanın erkekten alınan sperm ile laboratuvar ortamında döllenmesi ve rahim içine yerleştirilmesidir.
İnceleTüp bebekte başarı iki şekilde ifade edilebilir. Birincisi gebelik oranı, ikincisi canlı doğum oranı.
İnceleOrgazm beyin ve vücudun birarada hareket etmesi ile cinsel uyarım ve zevkin en yüksek noktaya ulaşması olarak tanımlanabilir.
İnceleKızlık Zarı Nedir ? Bütün toplumlarda değişik derecelerde sosyolojik öneme sahip olan kızlık zarının Latince adı Hymen (himen) dir.
İnceleVajinoplasti (vajina daraltma, sıkılaştırma ameliyatı) vajinanın sıkılaşmasını ve toplanmasını sağlayan ve cinsel ilişki esnasında sıkılığı ve tatmini artırmaktadır.
İnceleGenital siğiller yani kondilomlar Human Papillomavirüs (HPV) enfeksiyonu sonucu oluşan pembe -kahverengi renklerde küçük oluşumlardır.
İnceleCinsel ilişki sırasında ağrı duyulması disparoni olarak adlandırılır.
İnceleSağlıklı bir cinsel ilişki için vagina kayganlaşmış olmalıdır. Ancak Cinsel yönden aktif olan her kadın zaman zaman vajinal kuruluk problemi yaşayabilir.
İnceleLabioplasti sadece uzman hekim tarafından ve hastane ortamında yapılması gereken, sterilitenin önem taşıdığı bir işlemdir.
İnceleDoğum kesisi normal doğumların çoğunda özellikle ilk doğumlarda sıklıkla uygulanır. Özellikle ilk doğumlarda ve iri bebek doğuranlarda doğum kesisi büyük olabilir ve fazla sayıda dikişler gerekebilir.
İnceleDış dudaklar kadında dış genital organın her iki yanını çevreleyen yağlı dokudur.
İnceleKlitoris ameliyatı aslında klitorise yönelik olmayıp klitoris üzerindeki cildin deformasyonuna yöneliktir.
İnceleAdet Gecikmesi Nedenleri Nelerdir? Adet gecikmesine neden olabilecek pek çok farklı sebep bulunmaktadır.
İnceleTüp bebek tedavisi, kadından alınan yumurtanın erkekten alınan sperm ile laboratuvar ortamında döllenmesi ve rahim içine yerleştirilmesidir.
İnceleKadın ve erkek anatomileri arasındaki en belirgin fark üreme sistemlerindedir. Kadın üreme sistemi 2 başlık altında incelenir.
İnceleAdet kanamaları 9-16 yaşları arasında başlar. Genç kız 15 yaşına gelmesine rağmen hala adet kanamaları başlamadıysa bir hekime başvurup kontrolden geçmesi gerekir.
İncelecinsel Yaşam
İnceleMeme hastalıkları nedir, sebepleri, emareleri ve tedavisi ile ilgili detayları bu konumuzda öğrenebilirsiniz.
İnceleRahimde oluşan polipler, doğum kontrol hapları kilo dengesizlikleri ve daha birçok neden adet düzensizliğine neden olabiliyor. Peki bu kaygı dolu günleri atlatmada bize neler yardımcı olabilir?
İnceleHormon bozukluğu çok geniş bir kavramdır. Sadece kadınlarla ve gebelikle ilgili hormonları kapsamaz, bütün hormonlarla ilgili bozuklukları kapsar.
İnceleObstetrisyenin amacı gebe kadının sağlığını korumak ve yeni doğanın optimal iyilik halini sağlamaktır. Embriyon, fetal gelişimle ve fetal iyilikle ilgili değerlendirmeler yapacağız.
İnceleDismenore, kadınlarda günlük yaşamı engelleyecek oranda ağrılı adet kanaması görülmesi durumudur. Bir kadında adet dönemi içinde ağrı şikayetleri görülmesi olağandır.
İnceleGenital estetik ameliyatları, dış genital bölgenin daha orantılı, estetik görüntü amacı ile yapılan tüm girişime verilen bir tanımdır.
İnceleGebelerin % 50’sinde bulantı-kusma yakınmalarına rastlanmakta ve % 0.5-1’inde bu yakınmalar çok şiddetli bir hale gelmektedir.
İnceleServisit rahim ağzı dokusunun çeşitli etkenlere bağlı inflamasyonu veya enfeksiyonu, iltihabıdır.
İnceleVajinismus vajina girişini çevreleyen kasların istem dışı olarak kasılarak cinsel birleşmeye izin vermemesidir.
İnceleYumurtalık kistleri (over kistleri) küçük içi sıvı dolu yapılardır. Boyutları 30-40 santimetreye kadar değişebilmektedir.
İnceleLaparoskopik cerrahi ya da halk arasındaki bilinen adıyla kapalı ameliyat, günümüzde çok yaygın olarak kullanılmaktadır.
İnceleHalk arasında yaygın olan birçok farklı inanış gibi gebelik döneminde meydana gelen birçok hastalıklar mevcuttur.
İnceleKadınların bir jinekoloğa başvurma sebepleri arasında neredeyse en sık gördüğümüz semptom vajinal akıntıdır. Diğerleri kasık ağrıları ve kanama bozukluklarıdır.
İnceleMiyomlar rahim ve rahim ağzında görülen, rahim yapısında bulunan düz kas dokusundan gelişen selim (iyi huylu) tümöral yapılardır.
İnceleEnfeksiyon (infeksiyon) hastalıkları denilince çok sayıda ve çeşitli yüzlerce hastalık bu gruba girer.
İnceleKanser ve kötü huylu hücreler, anormal hücrelerin hızla bölünmesi ve diğer doku ve organlara hızlı bir şekilde yayılması sonucu ortaya çıkan çok sayıda hastalık için kullanılan ortak terimdir.
İnceleAkut apandisit; Ürüner sisteme ait taş ağrıları. DIŞ GEBELİK: Dış gebelik; gebelik materyalinin rahim dışında bir yerde yerleşmesi sonucu meydana gelen durumdur.
İnceleGebelik kese çapının şüpheli anormal gebelikler neden olabilir.
İncelegebelik
İnceleCinselliği yaşayan herkesin cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bu hastalıklar asla zararsız değildirler.
İnceleGebeliğin ilk 20 haftası içinde, 500 gramdan az embriyo veya fetüs ve eklerinin tamamının veya bir kısmının uterus kavitesi dışına atılması olayına düşük (abortus) denilmektedir.
İncele